"Sudi mi se za verbalni delikt, pretpostavljam da ovo nije Severna Koreja" Govor Sergeja Trifunovića na sudu
Sergej Trifunović, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

detalji

"Sudi mi se za verbalni delikt, pretpostavljam da ovo nije Severna Koreja" Govor Sergeja Trifunovića na sudu

Nakon zadržavanja u pritvoru i suđenja, dobio je šezdeset dana zatvora, koji se neće izvršiti ako u toku jedne godine ne počini isto delo

Objavljeno:

Glumac Sergej Trifunović je 17. septembra priveden pri pokušaju da pređe granicu iz Srbije i uđe u Hrvatsku. Nakon zadržavanja u pritvoru i suđenja, dobio je šezdeset dana zatvora, koji se neće izvršiti ako u toku jedne godine ne počini isto delo.

Trifunović je čak rekao i da se ne seća je li on pisao uvredljive objave, ali je sud neosporno utvrdio da je to učinio sa svog profila Whistler Dick.

"Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi l​epe crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovim putem poserem po člancima 5,​ 17 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi. Znam da vam je žao što niste stigli otvorit​i mi Loru u po noći i pokazati strujomer. Sad, vlaški brabonjci, slobod​no raspišite još jednu pot​ernicu.. Dotad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Bleiburgu. Bićemo na identičnim stranama kao onomad", pisalo je na glumčevom profilu, piše Slobodna Dalmacija.

Sergej Trifunović
foto: Marija Mladjen/ATAImages

Trifunović je na sudu rekao, prenosi ovaj medij, da je moguće da je on to objavio, ali je dodao da ni na jednoj fotografiji ne postoji policijski službenik na splitskoj rivi odeven u odoru s ustaškim simbolima.

Sergej Trifunović
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

"Je li moguće da se državljanin Srbije zbog toga nađe na poternici u Hrvatskoj? Onda svaki od njih desetak hiljada zaslužuje poternicu? Sudi mi se za verbalni delikt, za aluzije i metafore, a pretpostavljam da ovo ipak nije Severna Koreja", rekao je Trifunović na sudu.

Bonus video:

00:12

Sergej Trifunović venčanje 1

(Espreso/Slobodna Dalmacija/Kurir/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.